Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане

...
  Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане
Коментари Харесай

Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март

 
Електронната услуга за авансово попълнени те данъчни заявления за облагане приходи те на физическите лица ще бъде пусната на 16 март. В нея, с изключение на приходи те по трудов контракт, възнаграждения и цивилен контракти, приходи те от наем при отдаване на парцел на юридически лица и аграрни дотации, за пръв път ще бъдат включени още данни за получени суми от наложени платежи и информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора по-малко от 12 месеца.

Предварително попълнените данни могат да бъдат редактирани или премахвани, като достъпът до услугата става или с безплатния личен идентификационен код на приходната организация или с електронен автограф, допълват от Национална агенция за приходите.

В момента пощенски оператори поправят подадени от тях данни в приходната организация, с цел да се отстраняват случаите, в които ЕГН на чиновник на юридическо лице е посочено като адресат на суми по натрапен платеж, а на процедура изпращачи на пратките, надлежно действителни получатели на заплащанията, са компании.

През тази година крайният период за обявление на приходи те от физическите лица е 5 май поради празничните дни на Великден.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР